Влада України відповіла на слова посла Угорщини про автономію на Закарпатті

Своєю заявою про автономію на Закарпатті надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкеню перевищує свої повноваження.

Так прокоментувала висловлювання угорського дипломата заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу".

"Посол не проти автономії. Ми також не проти автономії від Угорщини. Насправді у нас запланована розмова з угорцями щодо того, що вони перевищують свої повноваження", - сказала Зеркаль.

За словами чиновниці, угорці "загралися в вибори" не тільки в Україні, але і в інших країнах, які вже входять до складу Євросоюзу.

"Вони загралися в вибори не тільки на нашій території, насправді вони так грають і в Румунії, і в Словаччині. Ну, румуни в Євросоюзі, а ми ж все-таки залежимо від того, як угорці будуть вести себе в НАТО, і тут є певні особливості. У той же час, я думаю, що ми зайняли досить жорстку позицію. Вона у нас незмінна і щодо закону про освіту, і щодо інших питань ", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше Кешкеню заявив, що не бачить нічого поганого в автономії і що угорці Закарпаття поки не піднімають це питання через ситуацію на Донбасі.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Закарпаття наше: навіщо Угорщини автономія в Україні.