RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні розповіли, як Росія може зірвати введення миротворців на Донбас

Без згоди Росії ефективне виконання функцій миротворчої місії ООН на Донбасі неможливе, тому країни Заходу тиснуть на неї, підштовхуючи до цього рішення.

Про це "Апострофу" в своєму інтерв'ю розповів військовий експерт Микола Сунгуровський.

Він підтвердив слова спецпредставника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера про те, що найбільш ефективний шлях вирішення конфлікту на Донбасі - це введення миротворчої місії за умови згоди Росії

"Чому? Якщо ми говоримо про розміщення миротворців на українсько-російському кордоні, то виникає питання, як вони там з'являться? Через яку територію? Вони ж не десантом висаджуватися будуть. Вони матимуть зайти або з боку Росії, або через ці окуповані території. Тобто потрібна згода Росії, щоб вони там з'явилися – щоб місія була розміщена на всій території", - зазначає Сунгуровський.

Також на його думку, Росія може зірвати функціонування місії через організацію маріонеткових "протестів".

нову ж таки, якщо Росія упреться, то хто їй завадить, наприклад, зробити якісь "бунти", "громадські акції", які будуть проти розміщення там миротворців? Та ніхто не завадить, тому що вона там зараз. Згода Росії необхідна не просто для введення миротворчої місії, а для ефективного виконання її мандата. Тому санкціями тиснуть на неї і підводять до цієї згоди", - говорить експерт.

Детальніше про варіанти вирішення конфлікту на Донбасі читайте в інтерв'ю "Апострофа" з військовим експертом Миколою Сунгуровським: "Є тільки один спосіб повернути Донбас під контроль України".