RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна зробила черговий крок для виходу з СНД

Україна відкликає 2 дипломатів зі складу статутних органів Співдружності Незалежних Держав відповідно до доручення Президента України Петра Порошенка.

Про це з посиланням на Міністерство закордонних справ України пишуть "Українські Новини".

Як повідомляє МЗС України, незважаючи на те, що свого часу Україна не підписала Статут СНД, представники нашої держави до 2014 року брали повноформатну участь в роботі 3 статутних органів Співдружності - Ради глав держав, Ради глав урядів і Ради міністрів закордонних справ. Після 2014 року українська сторона припинила свою участь в діяльності цих органів.

Також Україна мала свої квотні посади в координаційному органі СНД - Виконавчому комітеті (заступник голови Виконкому - Виконавчого секретаря СНД, директор правового департаменту, заступник директора департаменту економічного співробітництва - начальник відділу), проте в 2014 році відкликала своїх представників і з тих пір не заповнює дані квоти.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко підписав указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів CНГ.