RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Голосування по Донбасу і кредит МВФ: в Раді побачили небезпечний зв'язок

У кулуарах Верховної Ради говорять про те, що інформація про провал переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про виділення фінансової допомоги Україні безпосередньо пов'язана з ситуацією навколо закону про особливий порядок на Донбасі.

Про це повідомляють джерела "Апострофа" в парламенті.

У той же час, член парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Віктор Романюк (НФ) спростовує можливий зв'язок.

"Подібні питання місію МВФ не стосуються. Там працюють вихідці з великих аудиторських компаній, які роблять все за калькою... Вони малюють здоровий фінансовий ресурс, який потрібен для країни, щоб далі розвиватися... відповідно, дають якісь прогнози. Якщо ми не вписуємося, їм нецікаво з нами співпрацювати, тому що це буде невдалий кейс", - говорить він.

При цьому він згоден з прогнозом, що НФ підтримає продовження закону про спецстатус за умови домовленостей із західними партнерами.

Співрозмовник видання в оточенні прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в коментарі "Апострофу" також назвав версію про зв'язок між новими міжнародними кредитами і голосуванням "абсурдною".

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Питання Донбасу знову розколе Раду.