RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Парадокс України: стало відомо, як Путін допомагає Києву стати членом НАТО

Найбільша проблема з вступом України в НАТО полягає в настроях в українському суспільстві, однак агресія Росії підвищує рівень підтримки суспільством ідеї інтеграції з Альянсом.

Про це в своєму матеріалі для "Еспресо" пише журналіст Віталій Портников.

"До нападу Росії на Україну на прихильність більшості українців ідеї євроатлантичної інтеграції можна було не розраховувати. Якщо в питанні європейської інтеграції перемагав навіть не телевізор, а холодильник - багато хто розумів, що в Євросоюзі жити краще, ніж в союзі з Москвою, то в своєму ставленні до євроатлантичної інтеграції середньостатистичний українець мало відрізнявся від середньостатистичного росіянина, залишався тим самим дрімучим "совком", шанувальником "талантів" Путіна", - зазначає Портников.

Навіть після початку війни успіх референдуму про вступ в НАТО не гарантований.

"Більш того, як тільки ситуація на фронті заспокоюється, йде з пріоритетних новин, кількість прихильників НАТО в нашій країні починає зменшуватися", - каже журналіст.

На його думку, в цьому полягає своєрідний парадокс України та російської агресії.

"Поки Росія окупує нашу територію, ми можемо розраховувати на підтримку ідеї євроатлантичної інтеграції хоча б половиною населення, але не можемо розраховувати на вступ до НАТО. Якщо Росія піде, наші шанси на вступ відразу ж збільшаться - але кількість прихильників вступу зменшиться. Думати на перспективу українське суспільство так і не навчилося", - резюмує Портников.

Нагадаємо, докладніше про відносини України і НАТО читайте в інтерв'ю військового експерта Сергія Згуреця "Апострофу": Україну можуть запросити в НАТО тоді, коли їй це буде не треба.