RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Спецназ в церквах: нардеп попередив про нові плани Путіна по Україні

У Кремлі прийняли рішення про розміщення під прикриттям на території України мобільних груп спеціального призначення Головного управління Генштабу ЗС РФ (колишнє ГРУ).

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє нардеп і координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"За інформацією групи ІС, 12 жовтня на засіданні Радбезу РФ під час обговорення подальших перспектив функціонування РПЦ в Україні (після рішення Константинопольського патріархату про надання автокефалії УПЦ), президент РФ В. Путін наказав керівництву силових відомств РФ: "гарантувати безпеку наших митрополитів при будь-якому розвитку подій" шляхом розміщення в найважливіших монастирях т. зв. "УПЦ МП" груп спеціального призначення ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ) під прикриттям", - повідомив Тимчук.

У свою чергу міністр оборони РФ Сергій Шойгу і начальник Генштабу ВС Росії Валерій Герасимов заявили, за даними ІС, що в Генштабі збройних сил РФ вже відпрацьовуються плани безпосереднього введення на територію України мобільних бойових груп (під прикриттям) з метою захисту Києво-Печерської та Святогірської лавр.

"На думку даних керівників, ці релігійні об'єкти першими потрапляють під загрозу нападів з боку "радикально налаштованих і озброєних бойовиків-націоналістів", що "буде нести загрозу життю ієрархів і керівництву" т. зв. "УПЦ МП", - зазначив Тимчук.

Також, за його даними, військове керівництво РФ доповіло, що в рамках підготовки до реалізації цих планів в даний час вже проводиться підготовка груп спецпризначення на місцевості, а саме - на базі Новоафонского монастиря в Абхазії.

"Таким чином, в ГУ ГШ ЗС РФ вже фактично розроблена операція по дестабілізації ситуації в Україні з використанням релігійного чинника", - підкреслив Тимчук.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 11 жовтня на засіданні Синоду Константинопольського патріархату було прийнято рішення продовжити процедуру надання томосу про автокефалію Української православної церкви.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Кремль у відчаї: Україна виграла найважливішу битву - Хара.