RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Вихід очевидний: в Україні розповіли, як зупинити Росію в Чорному морі

Україні потрібно терміново нарощувати військово-морські сили і розвивати свої протиповітряні та протиракетні можливості, щоб відбити у Росії бажання використовувати свої потужні ракетні здатності проти України.

Таку думку висловив "Апострофу" заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь.

"Вихід для України очевидна: розвиток ВМС і ракетних можливостей, протиповітряних і протиракетних можливостей української армії. Це єдина можливість. Особисто у мене після акту агресії 25 листопада вже немає ілюзій, що міжнародне співтовариство нам допоможе. Україні потрібно терміново нарощувати військово-морські сили, тобто змінювати баланс сил у Чорному морі, намагатися сприяти тому, щоб НАТО почало допомагати будувати свої ВМС в Румунії. і якщо хоча б у Румунії і України будуть ефективні військово-морські сили з ракетними можливостями, оли можна буде говорити про зміну балансу і тиску на Росію", - переконаний експерт.

За його словами, Росія зараз розуміє лише мову сили.

"Україні потрібно розвивати свої протиповітряні та протиракетні можливості, щоб відбити у Росії бажання використовувати свої потужні ракетні здатності проти України. І одночасно розробляти свою зброю стримування - ту саму ракету" Нептун ", якій можна бити вглиб території Росії. Тобто Росія зараз розуміє тільки мову сили. і ця сила може проявлятися і в економіці, і на поле бою. Мова, якою користується Захід, для Росії нічого не означає", - підсумував Самусь.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Росії з'явилися нові "союзники": як Україні відбитися від загроз Кремля.