Компроміс з Путіним: Україні вказали, чим це закінчиться

Ситуація у відносинах Білорусі і Росії може послужити для України хорошим прикладом того, як поступово зростають апетити Кремля.

Про це у своєму відеоблозі для "Крим.Реалії" говорить журналіст Павло Казарін.

"Тим, хто вірить у компроміс з Росією, варто поглянути на Білорусь. Ця країна 25 років намагалася сподобатися Кремлю. Вона відмовилася від свого герба і прапора, повернула радянську символіку і зробила російську - другою державною. Вона пустила до себе російські військові об'єкти і погодилася стати частиною всіх організацій, придуманих Кремлем. Мінськ перебуває в СНД, ОДКБ, єдиному економічному просторі і євразійському економічному співтоваристві. У ООН Білорусь підтримує всі російські резолюції і голосує синхронно з Москвою. У цій країні майже нічого не нагадує, що ви в окремій державі. Навіть національною мовою користується лише 5% населення", - розповідає Казарін.

Однак, за його словами, повна лояльність не захистить Білорусь, і Кремль все одно намагається її поглинути.

"Тепер Москва вимагає від Мінська формувати союзну державу. Тому що апетити імперії завжди ростуть. У відносинах з нею не буває точки компромісу. І якщо ви йдете на поводу у її вимог - вас просто зжеруть. Рано чи пізно. Доведено сусідами", - резюмує журналіст.

Детальніше про відносини Росії і Білорусі, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія завдає серйозного удару для Білорусі: що буде далі.