RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Канцлер Австрії подякував Кличку за впровадження в Україні європейських цінностей

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц висловив підтримку Україні і її європейським прагненням та подякував меру Києва Віталію Кличку за його зусилля у впровадженні європейських принципів і цінностей.

Про це він заявив на з‘їзді Австрійської народної партії, на який був запрошений мер української столиці.

Також Курц відзначив, що завдяки підтримці зокрема Кличка Австрійській народній партії вдалося здобути перемогу на парламентських виборах у 2017 році. Кличко напередодні виборів взяв участь у з‘їзді, де Курца, який був міністром закордонних справ, обрали головою Австрійської народної партії.

На думку організаторів з‘їзду, мер Києва «є прикладом для цілого покоління і палким прихильником європейської ідеї та наведення мостів за межами ЄС».

«Ми – реалісти. Ми розуміємо і бачимо складність та масштаби проблем, що постали сьогодні перед Європейським Союзом. Але ми зацікавлені у сильній та єдиній Європі. Попри всі проблеми, для нас Європа залишається взірцем демократії”, - підкреслив Кличко виступаючи на з‘їзді.

Також він відзначив, що єдність позиції з боку Австрії та ЄС щодо санкцій відіграє важливу роль в боротьбі з російською агресією.

«Єдність позиції з боку Австрії та Європейського Союзу, зокрема в питанні санкцій, відіграє дуже важливу роль в нашій боротьбі з російською агресією. Я хотів би, щоби всі європейці пам’ятали, що в цій боротьбі Україна захищає не тільки свою незалежність. Ми захищаємо свободу нашого європейського вибору, наші спільні з європейцями демократичні цінності та стабільність і безпеку Європи», - наголосив Кличко.

Він додав, що п’ять років тому на Майдані, вперше в історії, люди віддавали своє життя за європейську ідею, гинули під європейським прапором.

«Європейські цінності для нас - не гасла і не порожні слова. Багато хто в країнах ЄС сприймає їх як даність, гарантовану реальність, в якій європейці живуть від дня свого народження.Наш же гіркий досвід в радянській імперії, досвід протистояння авторитаризму в державі та протистояння російській агресії вчить: за демократію треба боротися кожного дня! Необхідно цінувати демократичні здобутки в кожній країні», - підкреслив мер Києва.

Він також зауважив, що Угода про Асоціацію з ЄС є сьогодні найкращою програмою реформ і перетворень, які повинна втілити Україна.

З’їзд Австрійської народної партії зібрав понад 1300 учасників і відбувся під гаслом “Будьмо готовими до Європи!”. Важливість політичного заходу, як відзначали його учасники, - у тому, що він відбувся напередодні виборів до Європарламенту.