RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Росія прийняла гучне рішення про транзит українських товарів в Азію

Російська Федерація відреагувала на звернення своїх партнерів з Азії і прийняла рішення переробити правки в законодавство щодо заборони транзиту підсанкційних товарів через свою територію.

Про це повідомляє російське видання ТАСС з посиланням на заступника керівника апарату уряду РФ Сергія Приходька.

Таким чином, провезення українських товарів через територію РФ може бути знову відновлене. В першу чергу мова йде про необхідні для промисловості товари.

Російський чиновник уточнив, що в Кремль надходили звернення з питання відновлення транзиту від Казахстану і Киргизстану.

"За підсумками розгляду звернень казахстанської і киргизької сторін дозволені транзитні перевезення з України пріоритетного для партнерів переліку промислових товарів", - сказав він.

Також Приходько назвав умови, за яких Україна зможе знову провозити товари партнерам через російську територію з 1 липня.

"Указ діє до 1 липня 2019 року. В уряді РФ опрацьовується питання внесення змін до інших чинних законодавчих норм, що стосуються ввезення в Росію і транзиту вантажів з території України в Казахстан і Киргизію при дотриманні правил навігаційного пломбування та обліку", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська фармацевтична компанія повідомила, що поставляє ліки в Росію, щоб забезпечити якісними ліками українців, які проживають там.