RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Процес запущено: з'явилися нові дані щодо закупівлі США летального зброї для України

У Конгресі США затвердили проект закону "Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік", який передбачає надання летальної зброї оборонного характеру для України.

Таке рішення прийняв підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США, повідомляє в Facebook посольство України в США.

Документ передбачає виділення Україні $ 250 млн допомоги на оборону. З них $ 50 млн пропонується направити виключно для надання летальної зброї оборонного характеру.

"Документом передбачено, що зазначені кошти мають бути спрямовані також на реалізацію таких програм, таких як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки і спорядження, логістичне забезпечення, розвідувальна підтримка збройних і безпеки сил нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Для прийняття документ повинен затвердити повний склад Комітету з питань асигнувань, а також підтримати Палата представників і Сенат. Після цього його повинен підписати президент США Дональд Трамп.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в квітні у порт Одеси прибули 35 бойових машин Hummer, які США направили за контрактами, укладеними на основі коштів, виділених Україні в рамках військової допомоги.