RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Конференція Східного партнерства: експерти в ефірі "Апостроф TV" розказали про перспективи та проблеми євроінтеграції України

У Відні (Австрія) пройшла конференція Східного партнерства, де провідні представники ЄС і країн-партнерів обговорювали в тому числі і європейську інтеграцію України – перспективи країни на вступ, та основні проблеми на цьому шляху.

Про це в ефірі "Апостроф TV" на Facebook розповіли присутній на конференції старший економіст МЦПД Єгор Киян і комунікаційний директор МЦПД Павло Вишебаба.

Експерт зазначив, що на конференції серед офіційних представників України був присутній лише колишній міністр закордонних справ.

"Ігнорування конференції зі сторони представників українського уряду не дало можливості показати, що країна реально розвивається. В України наразі дуже специфічна ситуація – втрата контролю над територіями, падіння ВВП на 40%, Україна перебуває в дуже важкому стані економічному і політичному, слід було цю точку зору доносити", - зазначив він.

Питання стосовно агресивної політики Росії учасники конференції вирішили обійти, за словами експерта, деякі дипломати навіть висловили точку зору, що "Росію можна бачити партнером".

Щодо настроїв у кулуарах він розповів, що відношення до теми України на конференції було "стримано позитивним". Повноцінний діалог з Україною, за прогнозами експерта, в ЄС буде налагоджено після формування нового уряду країни.

В той же час серед основних проблем-бар'єрів на шляху євроінтеграції країн Східного партнерства експерт назвав погану комунікацію ЄС з такими країнами, яка породжує скептицизм щодо вступу до ЄС.

"У ЄС погано налагоджений діалог с країнами Східного партнерства і його треба покращувати. Високі вхідні критерії країнам буває дуже важко дотримуватися, це може створити негативні настрої серед населення, може створюватися антирейтинг, пов'язаний з розмитими критеріями. Деякі країни на цьому наголошували – антирейтинг може створити падіння довіри до країн ЄС та ідеї євроінтеграції", - розповів старший економіст МЦПД Єгор Киян.