RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ніколаєнко закликав вести реальні переговори по Донбасу, а не "телемости"

У пошуках шляхів мирного врегулювання на Донбасі неприпустимо замінювати реальний переговорний процес телевізійними "мостами", а для досягнення миру необхідно вибрати новий парламент, призначити іншого міністра закордонних справ і провести серйозну і кропітку дипломатичну роботу.

Про це в студії каналу "112 Україна" заявив Андрій Ніколаєнко, кандидат в народні депутати від "Батьківщини" і лідер партії "Основа".

"Нам потрібен мир. Але для його досягнення необхідно проводити реальні, а не телевізійні переговори. Для цього необхідно вибрати новий парламент, призначити іншого міністра закордонних справ, і тільки після цього міняти формат переговорів. Якщо ми продовжимо робити одні і ті ж дії, то не слід розраховувати на інший результат", - зазначив лідер "Основи".

Ніколаєнко також додав, що в процесі мирного врегулювання влада не повинна ігнорувати інтереси вихідців з Донбасу.

"За весь час конфлікту, в переговорній групі не з'явилося жодного вихідця з Донбасу. Зараз так виходить, що у нас за Донбас вирішують кияни, галичани і вихідці з інших регіонів. У той час як інтереси майже двох мільйонів переселенців і ще кількох мільйонів людей , що живуть на непідконтрольній території, залишаються поза увагою. Слід пам'ятати, що це наші люди і вони стали заручниками ситуації", - резюмував Ніколаєнко.