RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні назвали військову альтернативу НАТО, щоб дати відсіч Росії

Ідея з перейменуванням України в "Україну-Русь" і союз із країнами Балтії допоможе нашій країні в боротьбі з російською агресією без допомоги НАТО та ЄС.

Таку думку "Апострофу" висловив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"НАТО взагалі прийме кого завгодно. Тут без проблем. Туреччину прийняли, чому не прийняти "Русь"? До того ж, якщо у нас з'являється такий проект, то нам і Євросоюз не дуже потрібен. Нам потрібні регіональні військові союзи - Польща, Литва, Грузія, як мінімум", - вважає експерт.

Україні потрібно об'єднатися з країнами, з якими наша держава пов'язана політичним, військовим союзом.

"Ось зараз обговорюється проект "Міжморря" або його численні варіанти. Для нас це перспективно. Як мінімум, це завдання національної безпеки. Принаймні, тим, з ким ми пов'язані політичним, військовим союзом, прямі військові дії проти нас буде складніше починати.

НАТО - так, Євросоюз - тут питання. Потрібно дивитися на варіанти розвитку. Якщо нам не вдасться стати "Руссю-Україною" і заявити претензії на територію від Балтійського моря до Чорного, то в тісному союзі з країнами Балтії, з певною політикою по відношенню до Білорусі, щодо частини росіян, які більше орієнтовані на Київ (а таких людей там чимало), підібрати Молдову і Грузію, - і тоді ми зовсім по-іншому можемо розмовляти і з ЄС, і з НАТО. А якщо цього немає, то для нас іншою стратегією, стратегією заміщення, є все-таки вступ в ЄС і НАТО, і там - вбудовування у наднаціональний проект і так далі", - підкреслив Арестович.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Потрібно створювати Русь-Україну, ЄС і НАТО - запасний варіант - Олексій Арестович.