RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Названо три умови для виконання газової угоди між Україною, Польщею та США

Реалізація газового меморандуму між Україною, Польщею та США можлива лише в трьох випадках: якщо між Україною і Польщею буде побудований інтерконнектор, якщо будуть збільшені потужності польського терміналу Świnoujście, і в тому випадку, якщо буде ресурс для поставок.

Про це повідомив директор спецпроектів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев у коментарі для "Апострофа".

Він зазначив, що українська сторона повинна буде гарантувати партнерам закупівлю певних обсягів газу.

"Газ йде туди, де є найкращі пропозиції за ціною, тому не факт, що потрібні обсяги будуть доступні, отже, потрібно підписувати довгострокову угоду про гарантоване відборі певних обсягів газу", - говорить Геннадій Рябцев.

За словами експерта, заявлених 6 мільярдів кубометрів газу не вистачить, щоб повністю перекрити потреби України, проте це стане додатковим козирем в питанні енергобезпеки.

У той же час Рябцев підкреслює, що Україні не слід розраховувати на поставки в рамках угоди, оскільки у Польщі поки немає можливості забезпечити передачу таких обсягів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що новий раунд тристоронніх консультацій Росії, Єврокомісії та України щодо транзиту російського газу через українську ГТС пройде 19 вересня в Брюсселі.