RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Переговори за "формулою Штайнмайєра": дипломат показав цікавий "документ", який розглянуть в Мінську

Екс-представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ Роман Безсмертний опублікував документ, озаглавлений "Імплементація "Формули Штайнмайєра" в українське законодавство", який нібито готується на переговорах в Мінську для підписання главами держав Нормандського формату.

Фото документа дипломат розмістив на своїй сторінці в Facebook.

"Цей папірець готується від імені ТКГ в Мінську для глав держав Нормандського формату і подається, як так звана "формула Штайнмайєра". Звертаю увагу всіх причетних до процесу на неприпустимість схвалення подібного документу, а тим більше підписання", - пише Безсмертний.

У тексті документа говориться про те, що "справжній закон вступає в силу в 20:00 за місцевим часом в день голосування на позачергових місцевих виборах в окремих районах Донецької і Луганської областей, які призначені і проведені відповідно до Конституції України і спеціальним законом України, регулюючим позачергові місцеві вибори в вищезазначених районах".

Вказується, що закон буде діяти тимчасово до дня публікації підсумкової доповіді місією Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ про відповідність виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам, а також українському законодавству. Закон продовжить діяти на постійній основі, якщо в підсумковій доповіді буде зроблено висновок про те, що вибори в Донбасі проведені в цілому відповідно до стандартів ОБСЄ та українському законодавству.

Про який саме законі йдеться в документі - не уточнюється.

Нагадаємо, докладніше про переговори по Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Примус по Штайнмайєру: що буде, якщо Україна піде на поступки по Донбасу.