RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Опинилися в позиції "ножиці": озвучено тривожний прогноз по відносинах України і США

Україна повинна знайти спосіб вирватися з позиції "ножиці" у відносинах з США.

Про це заявив колишній секретар Ради Національної безпеки і оборони Олександр Данилюк, повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс Lb.ua.

За його словами, у відносинах України і США склалася складна ситуація, яка стосується американських виборів, і немає виграшної стратегії для нашої країни. Стратегія одна - мінімізація втрат.

На питання журналістів про максимальні втрати для України, Данилюк відповів: "Найбільш негативний сценарій я навіть не хочу розглядати... Хоча б те, що будь-яких українських ініціатив будуть цуратися, бо є роздратування".

Як підкреслив екс-секретар РНБО, зараз треба взяти паузу і розробити нову стратегію, так як Україна не може втратити цей рік. Дуже важливо знайти спосіб вирватися з позиції "ножиці". В цей же час ні в якому разі не варто вибирати між республіканцями і демократами.

"По-перше, ми не маємо права цього робити. Як країна. У США у нас потужна двопартійна підтримка", - уточнив Данилюк.

Він висловився про деяких політиків, які мають свою думку про ситуацію, що склалася у відносинах з США.

"Якщо хтось вважає себе геніями геополітики (а у нас були такі люди і є зараз), що вони краще знають, як можуть "розіграти" США, це просто вискочки, які своїми діями створюють проблеми, за які доведеться відповідати всій країні. Одну з таких "ігор" почав Юрій Віталійович (Луценко - ред.)", - заявив екс-секретар РНБО.

Як повідомляв "Апостроф", Україна і далі бачить в США товариша і стратегічного партнера, незважаючи на скандальну розмову між лідером Штатів Дональдом Трампом і українським президентом Володимиром Зеленським.