RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Страсбурзі в рамках сесії Ради Європи глава ХОДА Світлична виступила по темі розвитку регіонів

Сьогодні, 29 жовтня, в Страсбурзі (Франція), проходить сесія Конгресу регіональних влад Ради Європи, де бере участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, як віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, що входить також до складу Бюро Конгресу .

Про це повідомляється на сторінці глави ХОДА в Facebook.

В ході засідання розглядаються стан місцевої і регіональної демократії в країнах - членах Ради Європи, розвиток місцевої демократії та інше. Глава Харківської області виступала з доповіддю щодо регіональної політики в Україні.

"Йде конструктивна дискусія. Є спірні питання, але, незважаючи на це, головне, що є незмінна підтримка територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах", - зазначила Світлична.

Юлія Світлична була двічі обрана Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи в 2026 і 2018 роках. У червні 2017 року на запрошення голови Харківської області, в Харкові провів своє виїзне засідання Моніторинговий комітет Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Засідання відбулося вперше на території України і отримало високу оцінку європейських парламентаріїв.