RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Захоплення Росією українських кораблів: стало відомо про важливе рішення двох сторін

Росія планує повернути Україні захоплені у Керченській протоці в листопаді 2018 року військові кораблі, така домовленість вже була досягнута.

Про це повідомив для "Радіо Свобода" адвокат звільнених українських полонених моряків Микола Полозов.

Він зазначив, що наразі єдиною проблемою є стан кораблів, які постраждали внаслідок обстрілів з боку катерів ФСБ під час захоплення.

"За моєю інформацією, принципова домовленість про це була досягнута, питання було в технічній частині, оскільки кораблі не експлуатувалися кілька місяців. Крім того, катер "Бердянськ" постраждав унаслідок обстрілу, і в техніків прикордонної служби були питання щодо плавучості цих суден, вони боялися, що просто не зможуть їх фізично передати. Наскільки мені відомо, якийсь комплекс ремонтних робіт здійснювався, і я думаю, що тільки-но буде досягнутий задовільний стан їхньої плавучості, щоб їх можна було передати – їх, швидше за все, передадуть", – сказав адвокат.

Полозов також назвав імена тих осіб, які ведуть перемовини щодо повернення кораблів. За його інформацією, це помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак та віцепрем’єр РФ Дмитро Козак.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у відповідь на ноту МЗС України з вимогою повернути захоплені в кінці 2018 року кораблі, в Держдумі РФ порадили публічно "визнати провокацію" в Керченській протоці.