RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'їхав з глузду: в мережі жорстко пройшлися по президентові Казахстану через слова про захоплення Криму

Керівництво Казахстану не визнає анексією події в Криму в 2014 році і розраховує на хороші відносини з Росією.

Про це заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв в інтерв'ю DW.

На його думку, слово "анексія" в контексті насильницького захоплення українського півострова Росією - "занадто важке слово".

"Ми не називаємо те, що сталося в Криму, анексією. Те, що сталося, то сталося. Анексія - це занадто важке слово стосовно Криму", - зауважив Токаєв.

Він також заявив, що не боїться анексії частини Казахстану з боку Росії, оскільки керівництво країн має "довірчі відносини". Також Касим-Жомарт Токаєв зазначив, що "вірить в мудрість" керівників Кремля.

"Ніякого страху, як ви говорите, не було, оскільки у нас, як я вже сказав, абсолютно довірчі, добросусідські відносини з Російською Федерацією. Ми вірили в мудрість, порядність російського керівництва", - додав він.

У мережі розкритикували заяви казахстанського лідера і вказали на заморожену проблему північного Казахстану, де живе велика кількість етнічних росіян. Цю частину країни вже одного разу намагалися приєднати до Росії - у 2000 році за це групу радикалів під керівництвом письменника Едуарда Лимонова було затримано силовиками.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Казахстан проголосував в ООН проти резолюції про порушення прав людини в окупованому Росією Криму.