RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Мінськ" неможливий: політолог дав цікавий прогноз щодо розвитку подій на Донбасі

До нової зустрічі в "нормандському форматі" з усіх пунктів Мінських угод можна домогтися тільки припинення вогню і звільнення заручників.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, помилкою колишньої влади в Україні було те, що вона твердо не заявила, що Мінські угоди - це договір про неможливе, тому що Росія не виводить війська і озброєння з Донбасу. Тому, вважає Піонтковський, за чотири місяці до нової зустрічі в "нормандському форматі" можна тільки домогтися припинення вогню, звільнити заручників і твердо заявити позицію про те, що ОРДЛО - це окупована територія.

"Політично ці чотири місяці українське суспільство має використовувати для того, щоб до цієї зустрічі прийти з твердою заявою: "Ні з яким вашим ОРДЛО об'єднуватися ми не будемо. Це окупована вами територія, ми не можемо її повернути силою, оскільки ми не можемо воювати з ядерною супердержавою. Але, рано чи пізно, територія до нас повернеться. Але ніяких об'єднань ми не приймаємо", - висловив свою думку політолог.

Як вважає експерт, домовлятися в даній ситуації можна тільки про припинення вогню і остаточний обмін полоненими. Заморожений конфлікт - найменш поганий з варіантів.

Піонтковський також згадав про дані останнього опитування, яке показує, що за автономію Донбасу, тобто за возз'єднання з ОРДЛО, голосує тільки 15%.

"Запит українського народу на мир - це припинення загибелі на кордоні. Цього і треба добиватися. І українській владі треба чесно сказати, що вони прекрасно розуміють путінський план, і підігравати йому не будуть. А всіх цих штайнмаєрів потрібно викидати до чортової матері", - вважає російський політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Українцям треба боротися за Зеленського, але він оточений трьома зрадниками - Андрій Піонтковський