RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Кожна сторона вийшла переможницею: Новинський висловився про підсумки зустрічі Нормандської четвірки

Зустріч в Нормандському форматі в Парижі стала великим успіхом для України і, зокрема, для врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив народний депутат України, член комітету з реінтеграції Донбасу Вадим Новинський у себе в Facebook.

Він зазначив, що не поділяє критики результатів саміту, а також прокоментував впевненість українського президента на важливій зустрічі в міжнародному форматі.

"Суцільний потік критики: одні кажуть, що саміт виявився абсолютно порожнім, інші - про програш України, про неправильну поведінку Володимира Зеленського. Насправді треба бути сліпим, щоб не бачити конкретні успіхи саміту. Ще півроку тому критиковані нині "мінімальні успіхи" були взагалі немислимі - процес врегулювання ситуації на Донбасі знаходився в глухому куті. Спільними зусиллями вдалося подолати тупикову ситуацію ... Президент Зеленський поводився гідно. Так, хвилювався. Так, не зовсім вдало імпровізував під час прес-конферен ції. Але проявив твердість у переговорах з більш досвідченими партнерами і чітко позначив інтереси і пріоритети України. На саміті він аж ніяк не був слабким переговірником. Саміт став для нього свого роду "бойовим хрещенням" в міжнародній політиці", - зауважив він.

За словами Новинського, головним успіхом є той факт, що між Україною і Росією на рівні лідерів країн почався реальний діалог. Також політик назвав приклади реальних домовленостей, яких досягли сторони під час саміту.

"Важливе досягнення: розблокована основна площадка для ведення переговорів між керівниками України і РФ. Володимир Зеленський і Володимир Путін змогли почати діалог, немислимий за часів Петра Порошенко. Це - головний підсумок саміту і поворотний момент в історії конфлікту: лідери почали спілкуватися один на один. І вже є результати цього спілкування: договір про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". Домовилися про розведення військ ще в трьох точках дотику. Прийнято рішення про повномасштабне припинення вогню і початок розмінування лінії зіткнення - ще до Нового року. Це була зустріч, з якої кожна сторона вийшла переможницею, і кожна сторона записала в свій актив значну кількість позитиву. У програші на саміті нікого не було - виграли і Європа, і Росія, і Україна. Програючими виявилися тільки ті, хто намагалися розхитати ситуацію в Україні і зірвати мирний процес ... Процес не буде настільки швидким, як багатьом з нас хотілося. Але він буде. і це - основний висновок з Паризької зустрічі. Паризька зустріч - це безсумнівний успіх і для України, і для Зеленського", - підкреслив народний депутат.