Кравчук пообіцяв після Нового року неприємний сюрприз для російських банків

Відсутність прогресу в переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі може змусити Україну вимагати відключення Росії від міжнародної розрахункової системи SWIFT.

Про це повідомив керівник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, на початку нового 2021-го року, у разі якщо не буде досягнуто взаєморозуміння з російською стороною переговорів, Україна буде шукати інші способи впливу на агресора.

"Якщо до кінця року не відбудеться [прогресу в переговорах], то я думаю, початок нового року буде початком нового стандарту нашого розуміння ситуації, наших пошуків нових впливів і наших пропозицій про тиск на агресора", - заявив він.

Леонід Кравчук уточнив, що нові санкції будуть стосуватися міжнародної розрахункової системи SWIFT, якою користуються банки по всьому світу, в тому числі і в Росії.

"Ми будемо цього вимагати. Ми будемо вимагати інших санкцій", - підкреслив він.

Леонід Кравчук нагадав при цьому, що Росія має звичку домовлятися з іншими країнами через тиск на них.

"Якщо Росія не хоче домовитися дипломатичним, політичним шляхом, ми повинні зробити все, щоб її змусили зупинити агресію і відновити територіальну цілісність України через спільний тиск світової спільноти і України. А форми тиску ми знайдемо", - пообіцяв перший президент України.

Як повідомляв "Апостроф", представники Російської Федерації на засіданні Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі не виявляють бажання брати на себе відповідальність за досягнуті домовленості і продовжують грати роль посередників, а не учасників переговорів.