RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Україна могла втратити транш МВФ через Ситника, якого Захід втомився протегувати - ЗМІ

Захід позбавив підтримки Артема Ситника, який порушує рішення КС про незаконність його призначення і влаштовує політичні розправи з опонентами, а Україну - траншу кредиту МВФ.

Мова про це йде в статті Golos.UA, пишуть "Вести".

"Офіційно визнаний судом корупціонер - на чолі антикорупційного органу ... Подібний жарт не пощастить спостерігати в жодному європейському уряді. Ситник, яким опікується Захід з його жагою до фінансової порядності, тепер виявляється фігурантом справи щодо узурпації влади і злісним порушником рішень Конституційного суду. Вже є навіть позиція посольства США щодо його заміни: якщо раніше вони були головними лобістами Ситника, зараз в рядах представництва Штатів підшукують йому альтернативу. Ситуація навколо Ситника загострилася до краю", - йдеться в публікації.

Автор вказує, що відмова МВФ у черговому транші кредиту Україні може бути пов'язана з діями головного антикорупціонера.

"МВФ збунтувався, не треба "сніданками" годувати такого кредитного гіганта, мовляв, де ваші обіцяні реформи? МВФ не витримав і у видачі траншу відмовив, мовляв, будемо продовжувати діалог, але поки вимоги не виконаєте - грошей не бачити вам - занадто високий рівень корупції для подальшої співпраці", - підкреслив він.

У статті наголошується, що Ситник займався "політичними справами" замість боротьби з корупцією, тому результат роботи Бюро "практично нульовий".

"Діяльність НАБУ в основному зводилася до штампування виробництв щодо "нерозуміння неугодними хиткості їх положення", в той час, як реальні справи осідали в архівах НАБУ мертвим вантажем. Ефективності роботи Бюро так не змогло продемонструвати. Ймовірно, Ситник, що є ставлеником США, трохи захопився грою в шпигунські ігри на два фронти, забувши про посадові обов'язки глави НАБУ (та й про призначення НАБУ в цілому, здається) і потягнув на дно всю структуру, куди підібрали в цілому дуже навіть хороший особовий склад", - йдеться в статті.

Разом з тим Ситник може позбутися своїх позицій: "В Раді в рекордні терміни - всього за півдня, зібрали 216 підписів під постановою про звільнення глави НАБУ - 19 лютого документ схвалив парламентський комітет із забезпечення правоохоронної діяльності. Кандидатури на заміну глав-антикорупціонера поки немає, але є розуміння необхідності збереження НАБУ незалежним", - підсумував автор статті.