RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чого чекати від Путіна на Донбасі: в Україні вказали на найбільш ймовірний сценарій

Звернення глави "ДНР" Дениса Пушиліна до президента Росії Володимира Путіна з проханням включити окуповану територію Донецької області до складу Росії може відбутися найближчим часом на тлі активності російських військ біля кордону з Україною.

Таке припущення в коментарі виданню "Настоящее Время" зробив головний редактор українського видання "Апостроф" Денис Попович.

Як відомо, "Дзеркало тижня", посилаючись на українські спецслужби, повідомило, що глава донецьких бойовиків готує три варіанти звернення до Путіна: надати військову допомогу, прийняти до складу Росії або визнати незалежність цих утворень. На думку Дениса Поповича, цю інформацію варто розглядати серйозно.

"Денис Пушилін як маріонетка Кремля не міг це сказати просто так. Ми зараз, в принципі, бачимо один з варіантів подальшого розвитку подій навколо України, який багато в чому пояснює всю цю історію з розгортанням військ по периметру нашого кордону в Криму. Тобто ми можемо бачити, припускаємо повторення кримського сценарію семирічної давності, коли можна чекати анексію українських територій, зараз окупованих бойовиками і проросійськими елементами ", - зазначив він.

Попович припустив, що 21 квітня під час послання Федеральним зборам Володимир Путін отримає звернення визнати "ДНР" як незалежну державу.

"Після цього туди будуть введені війська в якості "миротворчої місії", і вони встануть на лінії розмежування для того, щоб, в принципі, не дозволити українській армії вторгнутися, уберегти російський народ від вторгнення. Це як мінімум. Як максимум - можуть бути провокації на лінії розмежування для того, щоб розширити зону впливу бойовиків і проросійських елементів ", - спрогнозував він сценарій подальших подій.

На його думку, ніяких боїв відбуватися не буде, Росія просто проведе анексію підконтрольних бойовикам територій і перетворить їх в маріонеткову державу "ДНР" - "самостійне" Придністров'я номер два.

Денис Попович вважає, що такими діями Володимир Путін переслідує внутрішні політичні цілі, використовуючи "захист російськомовного населення на Донбасі" під час виборчої компанії на виборах президента РФ. "У Росії попереду вибори, потрібно пред'явити який-небудь переможний кейс", - зазначив він.

Також експерт нагадав, що в кінці січня відбувся форум на Донбасі, на якому Маргарита Симоньян (керівник пропагандистського каналу Russia Today, - "Апостроф") заявила, що люди на Донбасі відчувають себе в Росії.

"Так чому б їм не надати такий привілей - відчувати себе в Росії? Це як мінімум. Як максимум - можуть бути подальші провокації, багато про це говорить", - підкреслив Денис Попович.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден закликав в телефонному дзвінку президента Росії Володимира Путіна до деескалації на кордонах України.