RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Виграв не Путін: генерал дав оцінку історії з військами РФ біля кордонів України

Нарощуванням військової потуги біля кордонів України президент РФ Володимир Путін домігся діалогу з лідерами країн цивілізованого світу, але від цього не виграв.

Таку думку висловив "Апострофу" екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

Колишній глава української розвідки нагадав, що ситуацією біля українських кордонів занепокоївся весь світ, піднялися великі геополітичні гравці, прозвучало звернення Європейського Союзу, відбулися неофіційні переговори з Ангелою Меркель, Еммануелем Макроном, Реджепом Ердоганом.

"Таким чином росіяни добилися того, чого хотіли - з Путіним пішли на діалог, і насамперед це зробив Джо Байден. Захід пішов на це з метою деескалації напруги та недопущення нештатних ситуацій", - зазначив Микола Маломуж.

За його словами, Путін відчув на собі потужний вплив Заходу, але водночас відчув себе значущим гравцем.

"Досягти паритету з Заходом він може тільки на рівні військових можливостей. А в усіх інших сферах його можливості набагато нижчі. Конкурувати з США, Євросоюзом і Китаєм йому складно", - підкреслив генерал.

Микола Маломуж також зауважив, що російський президент у своїй політиці керується розумінням світу дикої природи, де виживає найсильніший, який домінує над усіма. Путін вважає, що в світовій політиці "живуть хижі звірі", які ведуть боротьбу між собою, а хто має більшу масу і великі зуби, той і домінує в цьому середовищі.

"На думку Путіна, таку ж політику ведуть США, Туреччина, частина країн ЄС. Путін продемонстрував, що він буде відстоювати свої інтереси - в першу чергу в Україні - саме військовими методами. Але від того, що сталося, виграв не Путін, а цивілізований світ. А російський президент вже змушений був йти цим шляхом. Він зрозумів, що змагатися з цивілізованим світом йому дуже складно, і зараз намагається зробити хорошу міну при поганій грі. А російські політики і пропагандисти підіграють йому, ніби він запобіг війні", - резюмував колишній розвідник.

Детальніше про те, чому відведення російських військ не знижує напругу на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Великий керманич Росії: чого домігся Путін, зігнавши війська до України