RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Євродепутат Фульвіо Мартушелло заявив про плани домагатися розслідування придушення Євромайдану

Розвиток євроінтеграції України безпосередньо пов'язане не тільки з постійним рухом уряду в бік стандартів політичного та економічного життя ЄС, а й з історичною пам'яттю українського народу. Незважаючи на те, що в Україні проживають представники різних національностей, які розмовляють різними мовами, мають різні релігії, всіх українців об'єднують пам'ять про історичні події, такі, як Голодомор, боротьба дисидентів за Незалежність України, "Помаранчева" революція, Євромайдан. Один з прихильників європейської інтеграції України, депутат Європарламенту Фульвіо Мартушелло заявив, що буде стежити за тим, щоб українська держава відповіла на питання з приводу придушення Євромайдана.

Про це пише видання "Наша Газета".

Так, Фульвіо Мартушелло звернувся до Верховного представника Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Жозепа Борелля з офіційним запитом, що стосується ситуації з розслідуванням подій Євромайдана. Він зазначив, що багато політичних експертів в ЄС вважають, що пошук нових свідків і злочинців, які винні в загибелі людей на Майдані настільки ж реальний, як і розслідування, яке лягло в основу процесу по MH17, що проходить в Гаазі. При наявності політичної підтримки української влади з боку політиків ЄС, дане розслідування має хороші перспективи, які дозволять відновити історичну справедливість і донесе до родичів загиблих і українського суспільства правду.

У своєму офіційному зверненні до Жозепа Борелля, Фульвіо Мартушелло зазначив: "21 січня 2021 ЄСПЛ постановив, що українська держава несе відповідальність за незаконні затримання, жорстоке поводження, викрадення і вбивства протестувальників під час жорстокого придушення протестів на Євромайдані взимку 2013-2014. В кінці листопада 2013 українці вийшли на вулиці в знак мирного протесту після того, як тодішній президент Віктор Янукович вирішив не підписувати угоду, яка дозволила б більш тісно інтегрувати країну з Європейським союзом, вибравши замість цього більш тісні зв'язки з Росією і Євразійським економічним союзом. Протести були більше, ніж просто вимога до більш тісних відносин з ЄС, вони заперечували несправедливість як спосіб життя і пострадянську політику корупції і кумівства. Українці вийшли на вулиці, щоб засудити повсюдну корупцію в країні, від масштабної корупції, яку практикував екс-президент Янукович і його оточення, до повсякденної корупції і несправедливості, таких як необхідність підкупу вчителя, щоб поліпшити умови в класі для ваших дітей, лікаря щоб записатися на прийом, або співробітника ДАІ, щоб уникнути незаконних штрафів. За 288 звинуваченнями державних посадових осіб винесено лише 9 вироків. Питання - чи має намір Верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки вжити заходів для забезпечення справедливого правосуддя?".

Евродепутат Фульвіо Мартушелло протягом двох термінів є членом Комітетом з економіки і монетарної політики (ECON), займається питаннями відносини Європейського Союзу та країн колишнього Радянського простору, в тому числі Казахстану, України, Узбекистану, Таджикистану, Туркменії та інших.