RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Опозиційна провокація: експерт розповів, чому Рада відмовилася від статусу Головного союзника США

У середу, 8 вересня, Верховна Рада на позачерговому засіданні парламенту провалила голосування за звернення до Конгресу США з метою надання Україні статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО. Політолог назвав це троллінгом і спробою продемонструвати альтернативний погляд на зовнішню політику на тлі візиту президента Володимира Зеленського в США.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Тобто треба було, скажімо так, в бочку меду плюнути свою краплю дьогтю, показавши, що, мовляв, треба домагатися іншого - не те, що підписали і про що домовлялися, а нібито треба було вимагати надати Україні статус особливого партнера США поза НАТО. Але будь-який серйозний дипломат або серйозний фахівець з міжнародних відносин вам скаже, що цього безуспішно домагалися протягом 15 років ще з часів Ющенка", - зазначив політолог Володимир Фесенко.

За його словами, саме зараз це може створити проблему в боротьбі за ПДЧ (план дій щодо членства в НАТО, - "Апостроф").

"Тому що у противників надання Україні ПДЧ буде аргумент, мовляв, ви ж хочете статус особливого союзника поза НАТО, так навіщо вам тоді ПДЧ? Тому, це звичайно тролінг в стилі Гончаренка і спроба протиставити зовнішній політиці Зеленського свій особливий підхід. За великим рахунком, це така опозиційна провокація, якщо вже називати речі своїми іменами", - додав Фесенко.

Він зазначив, що такі дії є спробою створити конфлікт на рівному місці.

"Це, на жаль, прояв партійного егоїзму, який вступає в протиріччя з національними інтересами", - резюмував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Що це було? Чому у Зеленського відмовилися від статусу Головного союзника США.