RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Ми хочемо миру: Німеччина пригрозила Росії серйозними наслідками

Канцлер Німеччини Олаф Шольц нагадав Росії про серйозні економічні та політичні наслідки в разі військового вторгнення в Україну.

Про це він сказав під час зустрічі з прем’єр-міністрами Естонії та Латвії Каєю Каллас і Кріш’янісом Каріньшем, а також президентом Литви Гітанасом Науседою, пише Радіо Свобода.

Водночас канцлер додав, що Німеччина разом із союзниками готова до діалогу з Москвою з питань безпеки Європи.

"На карті зараз ні що інше, як запобігання війні в Європі. Ми хочемо миру", - зазначив Олаф Шольц на пресконференції після зустрічі з лідерами Балтії в Берліні.

Він закликав РФ до деескалації конфлікту, наголосивши, що продовження військової агресії "матиме дуже серйозні політичні, економічні та стратегічні наслідки для Росії".

Учасники зустрічі обговорили методи допомоги Україні, зокрема економічні та "моральні".

"Шольц добре розбирається в ситуації, серйозно ставиться до загроз, які виникли на кордоні з Україною і, безсумнівно, бачить, як вони пов’язані з безпекою Балтійського регіону", - повідомив президент Литви Ґітанас Науседа.

Перед зустріччю прем’єр-міністр Латвії Каріньш заохотив Німеччину "взяти на себе провідну роль, аби очолити Європейський Союз і НАТО в ці важкі часи".

Голова уряду Естонії Кая Каллас підкреслила, що бажана деескалація "не може відбуватися під прицілом зброї та за рахунок України".

Раніше "Апостроф" інформував про те, що Франція, Німеччина та Польща, виступили із заявою, яка закликає Росію розпочати переговори щодо забезпечення безпеки на європейському континенті.