RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Восьма країна ЄС готова підтримати Україну на шляху до Євросоюзу

Чехия готова поддержать членство Украины в Евросоюзе. Это государство стало восьмым членом ЕС, которые поддерживают евроинтеграцию Киева.

Про це в інтерв'ю виданню "Європейська правда" заявив голова МЗС Чехії Ян Липовський.

Так, за його словами, зараз МЗС Чехії веде активні переговори зі своїми українськими колегами. При цьому Ян Липовський додав, що він налаштований оптимістично щодо їхніх результатів.

Водночас він наголосив, що Україна повинна мати право самостійно обирати напрямок своєї зовнішньополітичної економічної інтеграції.

"Україна обрала Захід? Добре. Головне, що це ваше рішення. І не має бути жодних зусиль зовні, щоб це змінити", - наголосив політик.

Липовський нагадав, що ще 1968 року щось подібне спостерігалося у . Тоді вона хотіла поміняти комуністичний режим на щось альтернативне. Але "прийшли поради".

"Україна не повинна пережити те саме саме", - додав голова МЗС Чехії.

У зв'язку з цим Липовський переконаний, що зараз Україні необхідно відчувати підтримку своїх європейських партнерів. На шляху євроінтеграції України потрібно виконати ще багато важливих завдань. За словами міністра, вступ до ЄС та НАТО, з об'єктивних причин, не може бути гарантований вже зараз, але його країна точно не слухатиме і не потуратиме Путіну.

Нагадаємо, що у грудні 2021 року сьома країна ЄС підтримала Україну на шляху до Євросоюзу.