RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Європа спростила проїзд для перевізників гуманітарної допомоги в Україну

Європейські партнери сприяють Україні у доставлянні на територію нашої держави гуманітарних вантажів.

Про це інформує Міністерство інфраструктури на своєму офіційному Телеграм-каналі.

"Наразі Польща, Литва, Латвія, Словаччина, Німеччина та Угорщина запровадили бездозвільний проїзд для перевізників гуманітарних вантажів в Україну. Йдеться про звільнення перевізників від будь-яких додаткових умов, зокрема необхідності оформлення дозволів на міжнародні вантажні перевезення. Це необхідно для оперативної доставки гуманітарних вантажів на період воєнного стану", – говориться у повідомленні.

Додаткова інформація про перевізника та його транспортний засіб не потрібна для перетину кордону з Литвою, Латвією і Словаччиною.

Не потрібні дозволи і для перевезення медикаментів та гуманітарної допомоги територією Німеччини. Для здійснення такого перевезення перевізнику необхідно надати номер транспортного засобу.

В свою чергу, Угорщина відмінила плату за користування дорогами та реєстрацію подій у електронній системі BIREG у разі транспортування гуманітарного вантажу до України їх територією. Дані про транспортний засіб, який буде рухатись територію Угорщини, повинна бути надана Міністерству інфраструктури України для інформування угорської сторони.

Для перетину кордону з Польщею перевізники мають завчасно заповнити форму за посиланням. Також Республіка Польща скасувала плату за користування усіма дорогами для перевізників гуманітарних вантажів. Для всіх громадян України, які вимушено залишають власну країну, польська сторона забезпечить безоплатний проїзд залізничним транспортом.

"Дякуємо нашим європейським партнерам за надану підтримку. Міністерство інфраструктури України продовжує роботу з іноземними партнерами для того, щоб максимально пришвидшити та спросити процес перевезення гуманітарних вантажів у вкрай складний для України період", – зазначають у Мінінфраструктури.