RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як Росія має прибрати війська з України: у Зеленського дали відповідь

В Офісі президента України Володимира Зеленського розповіли, яким має бути процес виведення російських військ із території України.

Про це повідомив в інтерв'ю польському виданню заступник голови ОПУ Михайло Подоляк.

Так, Подоляк переконаний, що через деякий час Росія не матиме іншого вибору, крім як почати виводити свої вцілілі війська з української території. Після підписання відповідного договору Віденська конвенція відразу ж набуде чинності для обох сторін. Відповідно до цієї конвенції, договір може бути анульований у тому випадку, якщо воюючі держави не виконають у повному обсязі вимоги щодо виведення військ з територій одна одної.

"Тож будь-яка спроба затримання російських солдатів на українських землях не матиме законних підстав", - наголосив Подоляк.

При цьому він додав, що підписання такого договору лише покладе край гострій фазі збройного конфлікту. Воно "дозволить нам перейти до оплакування всіх загиблих та відновлення країни".

"Однак я сумніваюся, що на цьому війна для українців закінчиться. Не після всього, через що ми пройшли. Зрозуміло і те, що Росія ніде не доведе, що у цій великій катастрофі можна звинувачувати когось іншого", - резюмував заступник голови ОПУ. .

Раніше ми також повідомляли про те, що Зеленський розповів, скільки може зайняти узгодження мирного договору з Росією.