RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Соратник Орбана порівняв Україну з нацистською Німеччиною: перші подробиці

В Угорщині просувають думку, що нібито "Україна - аналог нацистської Німеччини". Таке формулювання озвучив один з головних медійних пропагандистів прем`єра Віктора Орбана - Жолт Баєр.

Про це йдеться у матеріалі Баєра, опублікованому тамтешнім урядовим виданням Magyar Nemzet.

Він зазначив, що в Україні вводять обмеження на російську літературу. Мовляв, подібне було у нацистській Німеччині - заборонялись книги, написані євреями.

"Це вже було в нацистській Німеччині. Великі багаття палали тоді на вулицях нацистської Німеччини, в них кидали твори, шкідливі для німецького мислення та німецького народу і, звичайно, твори єврейських авторів", - сказав він.

Для більшої переконливості пропагандист згадав німецького поета Генріха Гейне, який застерігав, що той, хто "починає спалювати книги - закінчує спаленням людей".

Також заявив, що не віриться йому у самостійну українську культуру. Вважає, що її б не було без російської.

Нагадаємо, що днями угорський уряд оголошував надзвичайний стан через війну в Україні, а прем'єр Віктор Орбан заявив, що його кабінету потрібен простір для маневру для швидкого реагування на виклики.

Також ми писали, що Віктор Орбан сильно залежить від Кремля - це пояснює його виступи проти санкцій Євросоюзу стосовно Росії.