RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Говорили більше двох годин: Зеленський провів зустріч із Дудою, подробиці

"Марафон ділових зустрічей" Володимира Зеленського із представниками різних держав продовжується – після зустрічі з Ріші Сунаком у Великій Британії, Еммануелем Макроном та Олафом Шольцем у Парижі та Європарламенту у Брюсселі, Володимир Зеленський зустрівся із президентом Польщі Анжеєм Дудою.

Про це йдеться на сайті лідера Польщі.

Зазначається, що зустріч відбулася у Жешуві у четвер пізно ввечері, 9 лютого та тривала понад дві години.

Так, Володимир Зеленський відзвітував про свою останню дипломатичну діяльність у Брюсселі та інших європейських столицях. Окрім цього, переговори також стосувалися безпеки в регіоні.

Читайте також: Зеленський у Брюсселі: онлайн-трансляція, фото та відео

За словами голови BPM Марціна Пшидач, лідери держав обговорили заплановану подальшу дипломатичну діяльність президента та формування порядку денного напередодні найближчого саміту НАТО у Вільнюсі.

"Наступного тижня президент Анджей Дуда зустрінеться з генеральним секретарем НАТО, тому цей обмін думками та інформацією між президентом Польщі та України в контексті цих заходів є тут дуже важливим", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, розмова стосувалася поточної ситуації на фронті України та необхідності подальших спільних зусиль щодо військової підтримки України у боротьбі з російською агресією.

"Президент Зеленський подякував президенту Дуді за підтримку, яку Польща надає Україні, в тому числі за турботу про мільйони українських біженців", - резюмував Марцін Пшидач.

Раніше ми писали, про що домовилися Зеленський, Макрон та Шольц у Парижі.