RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Не допустити блокади Чорного моря російськими військами: Кубраков розповів про засідання ради Україна-НАТО

Віце-прем’єр, міністр інфраструктури, розвитку громад і територій Олександр Кубраков відкрив у середу засідання Ради Україна-НАТО, ініційоване 22 липня президентом України Володимиром Зеленським під час розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це Кубраков написав у Facebook.

"Відкрив історичне засідання ради Україна-НАТО", написав Кубраков.

За його словами, учасники засідання обговорили перешкоджання росією вільного судноплавства в Чорному морі.

"Мета ворога очевидна — позбавити світ українського продовольства, створивши таким чином глобальну продовольчу кризу", - йдеться в повідомленні.

Кубраков зазначив, що учасники зустрічі спільно засудили вихід росії з Зернової ініціативи та цілеспрямовані ракетні та дронові атаки на портову інфраструктуру півдня України.

"Тільки за останні 9 днів в результаті атак рф пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден… Росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії. Цим рф фактично блокує рух суден в напрямку морських портів України", - йдеться в дописі.

"Маємо діяти швидко та рішуче. Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами. Це може призвести не тільки до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема в таких гуманітарно чутливих регіонах як Африка та Азія. Уже обговорюємо можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству. Вдячний союзникам з Альянсу за рішення посилити свою розвідувальну діяльність в акваторії Чорного моря. Розраховуємо, що це допоможе стабілізувати безпекову ситуацію і створить умови для відновлення нормальної роботи українських портів", - підсумував Кубраков.