RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

23 вересня

Всі новини

Журналісти вказали на небезпечне перекручування пропагандистами заяв Кулеби в Китаї

Китайські проурядові експерти почали маніпулювати заявами очільника МЗС України Дмитра Кулеби на зустрічі з Ван Ї у Пекіні щодо питання територіальної приналежності Тайваню.

На це звернули увагу журналісти ресурсу "Пхеньянська правда".

Зазначається, що експерти з Китаю подають заяву українського міністра так, наче українці в цілому не підтримують позицію Заходу щодо претензій Китаю на Тайвань і небезпеки китайського військового вторгнення на острів, тобто виступають на боці Пекіну в цьому питанні.

"Заява Кулеби (ймовірно, про підтримку принципу "Єдиного Китаю") є важливою, оскільки вона свідчить про те, що навіть українці не сприймають нав'язування Заходом на чолі з США зв'язку між тайванським питанням та українською кризою. Пропагована Тайванем ідея "Україна сьогодні, Тайвань завтра" є необґрунтованою", - цитують українські журналісти Цуй Хенга, науковця з Шанхайського національного інституту міжнародних обмінів та судового співробітництва ШОС у Шанхаї.

Ресурс Global Times, де були опубліковані вказані тези, українські журналісти назвали "пропагандистським рупором" китайської влади.

Як повідомляв "Апостроф", раніше очільник МЗС України Дмитро Кулеба вперше за багато років відвідав Китай, де провів зустріч з китайським колегою. На переговорах КНР начебто дав Києву "чіткий сигнал" про підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, про що зазначив за підсумками візиту президенту України Володимир Зеленський.