RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

В Єврокомісії ігнорують скарги Угорщини на Україну

Посадовці Європейської комісії поки не брали до розгляду заклики офіційного Будапешту вплинути на Україну в питанні розблокування поставок російської нафти від "Лукойлу" до Угорщини. При цьому до угорців доєдналася і Словаччина, яка теж засудила фактичне припинення транзиту нафти з РФ до європейських країн.

Про це йдеться в матеріалі Financial Times.

Журналісти видання зазначають, що Єврокомісія ймовірно умисно гальмує розгляд прохань Угорщини, навіть ті, що стосуються торгівельної політики ЄС, з проханням розпочати хоча б консультації з Україною.

Так, єврокомісар з торгівлі Валдіс Домбровскіс заявив Financial Times, що Брюсселю "знадобиться більше часу для збирання доказів та оцінки правової ситуації".

За цей час відбулася і зустріч торгових представників держав-членів 11 країн, і жодна з них не стала на бік Будапешта та Братислави, повідомили три неназвані дипломати. Один з них навіть зазначив, що торгівельна угода з Україною містить у собі пункти про безпеку, які допускають зрив поставок російських енергоносіїв до інших країн.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Віталій Портников висловив думку, що Будапешт опинився перед небезпекою енергетичної кризи через численні блокування допомоги Україні і спроби прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана пропіаритися на "врегулюванні" військового конфлікту між Україною і РФ.