RU  UA  EN

Вівторок, 8 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

8 жовтня

Всі новини

Сирський обговорив воєнну складову Плану перемоги з топгенералом США

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів телефонну розмову з Головою Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США генералом Чарльзом Брауном. Обговорили актуальну безпекову ситуацію в країні та шляхи реалізації воєнної складової Плану перемоги.

Про це Сирський написав у своєму Telegram-каналі.

Він зауважив, що розмова відбулася у рамках розвитку діалогу на стратегічному рівні.

"Подякував генералу Чарльзу Брауну за потужну воєнну та політичну підтримку України з боку США, а також за низку спільно проведених заходів у рамках розвитку спроможностей Сил оборони України", - наголошує головком ЗСУ.

За час розмови він ознайомив топгенерала США із актуальною безпековою обстановкою в Україні та критичними потребами Збройних Сил в озброєнні, військовій техніці, боєприпасах. Важливою темою стало питання реалізації воєнної складової Плану перемоги президента України та наступні кроки щодо виконання спільних проєктів.

Сирський наголосив, що вдалося отримати запевнення Чарльза Брауна щодо цілковитої підтримки Сил оборони України:

"Скоординував з американським колегою погляди та підходи у рамках підготовки до 25-го засідання у форматі “Рамштайн”, яке відбудеться на рівні глав держав-учасниць Контактної групи з питань оборони України. Отримав запевнення Голови Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США в цілковитій підтримці Сил оборони України та продовженні практичної допомоги в нашій боротьбі з російським агресором".

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що План перемоги, з яким вже ознайомився президент Сполучених Штатів Джо Байден, стане публічним після презентації усім західним партнерам України та удосконалення.