RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тука розповів, коли Україні доведеться захопити ДНР/ЛНР військовим шляхом

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що деокупувати Донбас мирним шляхом можна лише в найближчі роки.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу, передає 112.

За його словами, після введення міжнародної поліцейської місії знадобитися ще 3-5 років на таку мирну деокупацію.

"Ніхто не говорить про те, що відразу після введення цієї місії можна призначати вибори, повертатися до цивільного життя, все владналося, мир і спокій. Це утопія, це не так. І міжнародний досвід про це говорить. Треба ще деякий час на демілітаризацію. Треба певний час, щоб повернути офіційні державні інститути України на ті території", - упевнений Тука.

Він підкреслив, що останній рік Україна витратила даремно, тому відлік ще не почався. Але якщо Україна буде зволікати, для вирішення проблеми залишиться тільки військовий шлях, говорить заступник міністра.

"За об'єктивними міжнародними дослідженнями, які проводяться протягом останніх 30 років, цей строк визначається приблизно в 5 років. Потім тільки військовий шлях", - зазначив Тука.

Як повідомляв "Апостроф", масштабний наступ бойовиків з метою захоплення під свій контроль нових територій на Донбасі може початися в кінці літа.