RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Яценюк повертається з метою зайняти місце Порошенка - аналітик

Експерти пояснюють значне збільшення медіа та політичної активності колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка президентськими амбіціями. Про це йдеться в матеріалі "Амбітні повернення: куди мітить Яценюк".

"Те, чим зараз займається Яценюк, - це виключно посил на президентські амбіції. Він вже і так досяг багато чого, був прем'єр-міністром, головою ВРУ, тому це меседж: я - є, я готовий займати вищі посади. За великим рахунком Яценюк зараз позиціонує себе як альтернативу Порошенку", - розповів "Апострофу" старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.

На думку експерта, активність політика - це нагадування про те, що він нікуди не зникав і що він залишається в публічній політиці, але просто більше сконцентрувався на роботі з партією, фракцією, зі своїми міністрами і на міжнародній арені.

"У Яценюка є потенціал, і якщо олігархи, системні акціонери вирішать, що все ж можна поставити на Яценюка як президента, то тоді цілком можливо, що це реально. Команда його "Народного фронту" - Аваков, Бурбак - будуть і далі з ним ", - вважає Окстисюк.

На думку голови Комітету виборців України Олексія Кошеля, говорити про те, що у Яценюка будуть успіхи в президентській кампанії, не варто. "Перспективи у нього є, це політик який має досить серйозний досвід, його підтримує Захід, але повторити феноменальний успіх 2014 року Яценюк не зможе, якщо зараз не буде формування або нового політичного проекту, або максимальної активізації партії" Народний фронт ". Якщо буде саме реальна робота, то Арсеній Яценюк зможе претендувати на щось, але це буде можливість подолання 5-відсоткового бар'єру, а не успіх минулих років ", - заявив експерт.

Ще одну причину, з якої міг активізуватися Яценюк, називає заступник директора Агенства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький. На його думку, екс-прем'єр, можливо, хоче зайняти якусь посаду у владі зараз, наприклад, пост глави Нацбанку. "Увесь час іде тиск і критика в бік Гонтаревої, а політичний торг йде, і я думаю, що в НФ вважають, що крім МВС має бути щось ще у них, а Нацбанк для Яценюка був би найприроднішим. Він асоціюється з фінансовою сферою, у нього хороші зв'язки на Заході і плюс - це не обрана посада", - вважає політтехнолог.