RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Політолог спрогнозував відставку декількох міністрів у квітні

Конфлікт міністра фінансів Олександра Данилюка та голови фіскальної служби Романа Насірова свідчить про те, що Данилюк нервує через зрив переговорів з МВФ та свою можливу відставку. Про це журналістам під час прес-конференції заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, повідомляють "Українські новини".

Експерт назвав цей конфлікт симптомом невпевненості міністра перед річним звітом Кабміну. Він зазначив, що кілька міністрів провалили роботу та на них чекає відставка у квітні.

"Конфлікт Данилюка з Насіровим – свідчення того, що міністр розуміє, що його може чекати найближчим часом, та починає нервувати. Данилюк фактично завалив транш МВФ. Подивіться на сайті МВФ план засідання 17 лютого – там немає України. Робота завалена, Данилюк нервує та намагається за допомогою скандалу вийти з ситуації", – заявив Карасьов.

Політолог нагадав, що дуже скоро Кабмін звітуватиме за рік роботи.

"В уряду Гройсмана добігає кінця річний імунітет. Переформатування відбудеться, незважаючи на те, чи буде велика гра, чи ні. 3-4 міністра підуть у відставку", – підсумував Карасьов.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд відклав виділення траншу для України – питання досі не внесено на розгляд до порядку денного засідань Фонду.