RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Суд буде робити все можливе для виправдання Насірова - екс-депутат

Глава Центру протидії корупції та екс-депутат Віталій Шабунін прокоментував вручення підозри голові ДФС Роману Насірову і спрогнозував подальший розвиток подій у цій справі.

"Підозра була вручена, незважаючи на всі спроби це зірвати. Задача, яка поставлена перед усіма детективами і прокурорами, виконана. Насіров отримав підозру", - сказав Шабунін в коментарі "Апострофу". При цьому він зазначив, що не вірить в різке погіршення здоров'я чиновника. На його думку, Насіров разом зі своїми адвокатами вдався до класичної схеми чиновників. "Їх беруть за одне місце – вони різко хворіють", - зазначив він. При цьому Шабунін висловив жаль, що до цього причетні співробітники лікарні "Феофанія", яка утримується за податки громадян.

Також він спрогнозував подальший розвиток подій у цій справі. "Далі оголошення про арешт і відсторонення від посади. Логічне завершення в роботі Антикорупційного бюро є збір доказів, підготовка підозри і збір доказів після підозри. Далі обвинувачуваний акт", - говорить Шабунін. При цьому він упевнений, що в суді будуть робити все, щоб Насіров уникнути призначеного покарання, як це було в інших схожих випадках. "Суд буде робити те саме, що і робив з іншими справами Антикорупційного бюро: не починати розгляд, максимально затягувати початок розгляду справи по суті. По засіданню відразу видно, хто правий, хто неправий", - вважає він.

Як повідомляв "Апостроф", після вручення підозри, Насірова перевезли в реанімацію.