RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Муженка розповіли про загрози від росіян на саміті ОБСЄ

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про те, що російські представники в ОБСЄ під час саміту організації у Відні погрожували якимись "сюрпризами" українським верифікаторам.

Інцидент стався після того, як українська делегація озвучила результати інспекції на території РФ, яка проходила в січні 2017 року.

"Озвучені результати інспекції у Російській Федерації, а також інформація щодо присутності та незаконної діяльності її збройних сил на сході України, підтримки незаконних збройних формувань на території Донбасу викликали бурхливі дискусії серед держав-учасниць, що призвело до емоційних заяв представників російської делегації, включаючи погрози щодо “підготовки сюрпризів українським верифікаторам", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Також росіяни спробували звинуватити Україну в порушенні міжнародних зобов'язань. На це делегація заявила про готовність протягом 2017 року пройти до десяти перевірок понад квот.

Як повідомляв "Апостроф", за результатами інспекції Ростовської області, в ЗСУ заявили про збільшення РФ своїх військ біля кордону з Україною.