RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Потрібен тимчасовий уряд: Савченко висловилася про необхідність дострокових виборів в Україні

В Україні необхідно провести дострокові президентські і парламентські вибори, в тому числі і на окупованих РФ територіях, після чого призначити тимчасовий "антикризовий" уряд, а потім оголосити референдум з основним проблемних питань, що стоять перед суспільством і державою. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловила народний депутат України Надія Савченко.

За її словами, для успішного розвитку України необхідно спочатку обрати нового президента.

"Я говорю зараз про те, що людям простіше фокусуватися на президенті. Якщо вони вибирають одного президента від заходу до сходу, причому з окупованими територіями, то потрібно поставити урни на кордоні з Кримом, потрібно запустити вибори на окупованих територіях Донбасу. Розповідати, що не можна вибирати під автоматами і все таке - це, звичайно, можна, це вигідно тій владі, яка є, це може бути вічно, тому що не можна вибрати в Україні нову владу, тому що у нас війна і окуповані території ", - заявила Савченко.

За її словами, всі регіони України, включаючи окуповані, об'єднує бажання миру і отримання повноважень на місцях, а тому "якщо, наприклад, вся Україна зможе вибрати єдиного президента, вона вже об'єднається, вона вже почне примирятися на тлі однієї людини".

Далі за словами Савченко, новообраний президент повинен вказати народу на політичну партію, яку він підтримує, і провести парламентські вибори, що в результаті має забезпечити єдність законодавчої влади і президента.

"Отже, перше - нам обов'язково потрібні вибори президента, а друге - парламенту. Тільки не так, як вони хочуть. На мою думку, треба зробити тимчасовий уряд на два роки, щоб це був такий собі кризовий уряд. Потім запуск референдуму. Є грамотні схеми, розумні ідеї, як можна це втілити. Потрібна тільки політична воля ", - підсумувала Савченко.

Нагадаємо, раніше Надія Савченко різко розкритикувала главу партії ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко, назвавши її людиною, якій влада потрібна виключно заради влади.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: