RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Журналісти дізналися скандальні подробиці про високооплачуваних членів Вищої ради правосуддя

Члени Вищої ради правосуддя займаються своїми прямими обов'язками по розгляду скарг на суддів близько 4 годин у день. При цьому зарплата чиновників становить приблизно 200 тисяч гривень у місяць, а за рік держава платить їм близько 47 мільйонів.

Про це йдеться в сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Журналісти програми відвідали кілька засідань ради правосуддя, і дізналися, що вони часто закриваються буквально через пару годин. Зазвичай активна праця членів ВРП закінчується вже в 2 години дня, розпочавшись в 10.

"Після обіду ми вивчаємо матеріали скарг, які у нас є", - пояснив один з членів ВРП Вадим Нежура.

Однак по більшості розглянутих скарг приймається рішення відмовити у відкритті дисциплінарного покарання.

Юрист Роман Маселко у коментарі журналістам розповів, що в день ставлять на розгляд справи по 5-6 суддям, однак часто переносять, або не відкривають виробництво.

За інформацією журналістів, з червня 2016 ВРП розглянув близько 35 скарг з 300 по справам щодо Майдану. При цьому строк розгляду закінчується через два місяці.

Нагадаємо, в червні 2016 року Верховна Рада остаточно затвердила закон про внесення зміни до Конституції України щодо правосуддя. Замість Вищої ради юстиції (ВРЮ) в Україні з'явилася Вища рада правосуддя, повноваження якої ширше, ніж у ВРЮ.