RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Все вкрали, найняли студентів: у ГПУ повідомили про особливості розробки системи е-декларування

Систему е-декларування розробили студенти Київського політеху, після того, як було розкрадено грант уряду Данії на створення системи.

Про це під час звіту про свою діяльність у Верховній Раді України заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він розповів, слідство з'ясувало, по жодного конкурсу з обрання переможця створення системи електронного декларування не було.

"Уряд Данії надав кошти на створення системи електронного декларування для організації ПРООН в Україні. Ця організація визначила виконавця робіт ТОВ "Міранда", що було встановлено співробітниками фіскальної служби", - заявив Луценко.

Далі, за його словами, керівник ТОВ "Міранда" Юрій Новіков підписав угоду і доручив виконання цих робіт викладачеві Київського політеху, а також його студентам, що вони і зробили.

"І вся ця система була зроблена цими особами", - додав генпрокурор.

Він підкреслив, що кошти, виділені на створення електронного декларування, Новиков привласнив і перерахував їх через фіктивну фірму на рахунок у Естонії.

Детальніше про проблеми з е-декларуванням доходів і майна українськими чиновниками читайте в матеріалі "Каральний апарат для неугодних: на що може перетворитися система е-декларування", опублікованому на "Апострофі".