RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Журналісти розповіли про знищення людьми Терещенка заводів в Глухові

У Глухові за останні кілька років розпиляли на метал та повністю знищили два великих заводи.

Про це йде мова в розслідуванні журналістів "Стоп Корупції", повідомляє "Обозреватель".

За даними журналістів, до знищення та доведення до банкрутства цегляного заводу та заводу автопричепів у Глухові має стосунок радник міського голови Мішеля Терещенка.

"Радник мера Мішеля Терещенка Руслан Павленко приїхав у Глухів із Києва, очолив та довів до банкрутства завод з виробництва цегли. Ту саму схему Павленко провернув із колись стратегічним заводом агрегатів у місті. Нині Павленко працює юристом у відділі освіти, при цьому не має профільної освіти", – розповідають журналісти в програмі.

За словами журналістів, Павленко приїхав до Глухова 7 років тому. З 2015 року працює у команді нинішнього міського голови Мішеля Терещенка. Був засуджений за убивство, відсидів 3 роки у колонії, а потім – переховувався від виконавчої служби, щоб не платити моральну шкоду потерпілим.

Сам Павленко на камеру розповідає, що приїхав у Глухів, щоб допомогти у важкій цивільний справі. Утім, як розповідають журналісти, Павленко приїхав до міста, щоб допомогти зробити банкрутом завод із виготовлення цегли.

Зараз завод знаходиться в стадії ліквідації, але податків не платить. Засновник підприємства – громадяни Росії, а директором досі значиться радник Терещенка.

"Завод автопричепів у Глухові також був розпиляний на брухт, а обладнання вивезене. За словами нашого інсайдера, який був працював на заводі під час розпилу, вивозом всього обладнання керував саме Павленко", – йдеться у розслідуванні.

Журналісти також розповіли і про бізнес заступника Терещенка – Олександра Вискуба, який раніше очолював прикордонний пост на межі з Росією. За даними "СтопКорупції", його дружина тримає на кордоні магазин dutyfree, де продає контрафактний алкоголь.

Нагадаємо, що Павленко представляє інтереси міського голови Мішеля Терещенка в суді вже багато років.