RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Спосіб обнулитися: аналітик побачив ознаки підготовки Порошенка до дострокових виборів

Аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич вважає досить вагомою ймовірність дострокових виборів – як президентських, так і парламентських.

Про це повідомив аналітик в інтерв'ю "Апострофу".

"Якщо подивитися соціологію, рейтинги влади близькі до нуля. Передвиборна накрутка – це спосіб отримати новий термін, почати відлік з нуля і оновити свою легітимність", - заявив Тишкевич.

За його словами, рішення з газового ринку, ринку електроенергії і блокада Донбасу скорочують доходи українських олігархів з ренти і можливості для впливу великих промислових груп зменшуються. Тому, каже аналітик, найближчі півтора-два роки є вікном для олігархів, щоб обрушити існуючу політичну систему і провести в парламент свої політичні сили.

Тишкевич вказав на підготовку до виборів як опозиційних, так і провладних сил. Зокрема, Юлія Тимошенко активно експлуатує земельне питання, а "Опозиційні блок" провидить мітинги в регіонах проти зубожіння народу.

У свою чергу, зазначив Тишкевич, Петро Порошенко змінив керівників фактично всіх керівників районних державних адміністрацій, що дає йому якусь керованість. Також влада підвищила мінімальну зарплату, використовує для підняття своїх рейтингів суд над Віктором Януковичем і показові арешти колишніх податківців.

"Мої ставки, що в якості чорнового варіанту розглядають осінь цього року, тобто до того моменту, як люди отримають перші платіжки за опалення, відповідно, жовтень-листопад", - підсумував аналітик.

Читайте повну версію інтерв'ю з Ігаром Тишкевичем для "Апостроф": "Україна поверне Крим і Донбас при одній умові".