RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Наш край" вимагає від МОЗ розібратися з катастрофічною ситуацією з ботулізмом в Україні

«Наш край» вимагає від уряду та МОЗу у найкоротші строки представити план негайного забезпечення державних лікарень повним комплектом сироваток та противірусних препаратів.

Про це зазначив співголова “Нашого краю” Юрій Гранатуров у зверненні, надісланому сьогодні на адресу КМУ та МОЗу.

Юрій Гранатуров наголосив, що катастрофічна ситуація з ботулізмом та іншими інфекційними захворюваннями демонструє неготовність МОЗу виконувати свої функції.

“В Україні за останні три місяці зареєстровано 62 випадки захворювання на ботулізм. Дев’ять українців померли від того, що в країні немає сироватки від цього захворювання. «Наш край» вимагає від уряду та МОЗу якнайшвидше представити план негайного забезпечення лікувальних закладів повним комплектом сироваток та противірусних препаратів”, – зазначив Юрій Гранатуров.

За його словами, сироватки від ботулізму немає в Україні вже 3 роки.

“Також мають бути забезпечені препарати для профілактики – щеплення та лікування смертельно небезпечних захворювань, таких як правець, сказ, ботулізм. У країні немає сироватки від низки смертельно небезпечних захворювань та вірусів. Люди гинуть, а МОЗ зайнятий агітацією за провальну медреформу. Ситуацію намагаються врятувати волонтери, які самотужки нелегально постачають до країн медпрепарати для порятунку людей”, – повідомив Юрій Гранатуров.

Партія “Наш край” вимагає негайно забезпечити всі лікарні країни комплектами сироваток від смертельно небезпечних інфекційних захворювань.

“Те, що МОЗ спромігся лише посеред літа почати шукати вакцини — найкращий показник його роботи”, – підсумував Юрій Гранатуров.

Нагадаємо, в Україні за останні три місяці зареєстровано 62 випадки захворювання на ботулізм. Дев’ять українців померли від того, що в країні немає сироватки від цього захворювання. Як пояснює МОЗ, у 2014 році закінчилася дія сертифікату про державну реєстрацію протиботулінічної сироватки типів А, В, E. Попри це, аж до цього часу від виробників не надходили документи для процедури реєстрації або перереєстрації цього лікарського засобу.

Згідно зі статтею 17 Закону України «Про лікарські засоби» та пунктом 4.7 розділу IV Порядку ввезення на територію України незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів, затвердженого наказом МОЗ України від 26 квітня 2015 року №237 на територію України дозволяється ввезення незареєстрованих лікарських засобів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: Наш Край