RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Раді розповіли про конфлікт людей Порошенка з одним з українських міністрів

Восени поточного року можуть бути відкриті кримінальні провадження проти деяких українських міністрів.

Про це "Апострофу" повідомили джерела.

Разом з тим, нардеп з фракції "Блок Петра Порошенка" Світлана Заліщук заявила, що процес торкнеться не всіх глав відомств.

"Якщо є факт корупції, то Генпрокуратура не повинна дивитися на партійну приналежність, дружбу між чиновниками. Але ми знаємо, що у нас так не працює. Тому розслідування, звичайно, можливі. Але вони не стосуватимуться міністрів, наближених до президента", - сказала вона.

У той же час позафракційний нардеп Віктор Чумак впевнений, що бізнесмени з БПП так просто не залишать главу Мінфіну і змусять його піти у відставку у вересні.

"Це не конфлікт Данилюка з Луценком. Це конфлікт неслухняного міністра з [Ігорем] Кононенко і [Ніною] Южаніною. Луценко - всього лише інструмент в цій справі", - підкреслив він.

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко також заявив, що ГПУ поступово перетворюється в інструмент вибіркового судочинства.

"ГПУ на чолі з Луценком не прагне розслідувати масштабні корупційні схеми в уряді, серед оточення президента. Свою посаду генпрокурор використовує як інструмент впливу і залякування тих, хто не влаштовує владу", - сказав він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Луценко починає "війну" з Кабміном: дві перші мети серед міністрів".